Universal Pictures a lansat, zilele trecute, primul trailer pentru noul film Halloween a cărui dată de lansare este stabilită pentru această toamnă. Regizat de David Gordon Green, noul film marchează împlinirea a 40 de ani de la premiera primei producții din seria care-l are în centru pe înfiorătorul ucigaș Michael Myers.

În doar câteva zile, trailerul a adunat aproape jumătate de milion de vizionări pe Youtube și a stârnit o întreagă polemică legată de coerența evenimentelor din filmele Halloween fiindcă realizatorii par să fi uitat că în cel de-al doilea film din serie au stabilit foarte clar că Michael Myers este fratele lui Laurie (Jamie Lee Curtis) pe care a tot încercat să o omoare în prima parte. Producțiile ulterioare au fost construite pe această temă și pe ideea că Myers intenționa să-și ucidă rudele. Făcându-l fără legătură cu Laurie, înseamnă că acțiunea din aceste filme nu s-ar fi putut întâmpla, ceea ce, pentru fanii unei povești care a început în urmă cu patru decenii este cu adevărat îngrozitor.

HalloweenCitat de presa internațională, Danny McBride, unul dintre scenariștii noului proiect, a spus deja că filmul ar fi ”un fel de ignorare a tuturor filmelor de după primul” și că “este ca și cum primul Halloween s-a încheiat într-un mod ușor diferit”. Declarațiile lui McBride au într-adevăr consistență dacă ne amintim că în primul film din serie, Myers a reușit să scape de poliție, iar trailerul noului film începe cu el după gratii.

Așa stând lucrurile, fanii seriei Halloween nu mai pot fi siguri decât de un singur lucru: că Michael Myers se va întoarce. Ca întotdeauna.

Halloween va fi lansat pe 19 octombrie.

Facebook Comments