FundațiaDavid S. Goyer și Josh Friedman vor fi producătorii executivi ai unui serial bazat pe celebra serie de romane science-fiction Fundația ce poartă semnătura lui Isaac Asimov, relatează Deadline.com. Sursa citată a mai arătat că Apple a obținut drepturile de ecranizare de la Skydance Television care anunțase la mijlocul anului trecut că intenționează să realizeze un serial bazat pe universul creat de Asimov.

Romanele din seria Fundația s-au aflat în repetate rânduri în vizorul producătorilor. În 2014, Jonathan Nolan, unul dintre scenariștii Interstellar, era în cărți pentru a redacta un scenariu pentru HBO, iar cu trei ani în urmă, în 2011, Roland Emmerich intenționase să realizeze o variantă a Fundației pentru cinema.

Seria lui Isaac Asimov cuprinde 7 volume și acoperă un timeline de aproximativ 600 de ani, dezvoltând unul dintre cele mai complexe universuri din literatura SF. Fundația a fost inițial o trilogie compusă din Fundația, Fundația și Imperiul și A doua Fundație. Mai târziu, Asimov a mai scris încă patru romane: Marginea Fundației și Fundația și Pământul, a căror acțiune se desfășoară imediat după A doua Fundație, și Preludiul Fundației și Fundația Renăscută, a căror acțiune se desfășoară înaintea trilogiei inițiale. Trilogia inițială a câștigat în 1966 premiul Hugo pentru Cea mai bună serie a tuturor timpurilor, premiu decernat o singură dată în istoria premiilor Hugo.

 

Facebook Comments