Doi actori din serialul Game of Thrones și Giancarlo Esposito din distribuția Breaking Bad și Better Call Saul sunt printre atracțiile principale ale ediției de anul acesta la East European Comic Con, ce se va desfășura la Romexpo, în București, la sfârșitul acestei săptămâni (18-20 mai)

Staz NairActorul Staz Nair, cel care-l interpretează pe Qhono, una dintre căpăteniile hoardei Dothraki, în Game of Thrones, este ultimul dintre actorii care a confirmat participarea la cea de-a şasea ediţie East European Comic Con. Staz Nair este al doilea membru al distribuţiei serialului HBO care va veni în România anul acesta, după Gethin Anthony, cel care l-a interpretat pe pretendentul la Tronul de Fier, Renly Baratheon.

Lista actorilor internaţionali care au confirmat prezenţa la Bucureşti îi mai include pe Andrew Scott („Sherlock“), Jim Beaver („Supernatural“, „Deadwood“), Giancarlo Esposito („Breaking Bad“, „Better Call Saul“) şi Chris Rankin („Harry Potter“).

În afara celor şase actori, la Comic Con 2018 vor mai participa ilustratorii David Lloyd (unul dintre creatorii romanului grafic „V for Vendetta“), Guillermo Ortego („Astonishing X-Men“, „Moon Knight“, „X-Factor“, „Batman Eternal“ şi „Superman Unchained“) și Maya & Yehuda Devir (cunoscuţi pentru ilustraţiile din viaţa lor de zi cu zi).

Furia Lumii NoiDe pe Aleea Artiștilor de la Comic Con nu vor lipsi nici artiștii români. Printre ei, Cristian Dârstar, Octav Ungureanu, Cristian Chihaia (Art Director la Ubisoft) și Victor Drujiniu, desenatorul român care lucrează pentru Marvel, Dark Horse, DC Comics ori Soleil.

Alexandru Lamba, autorul povestirii Oasis, apărută în luna aprilie în Nautilus, intră pe terenul benzilor desenate scriind scenariul unei nuvele grafice science-fiction intitulată Focurile lumii noi, desenele fiind realizate de Alexandra Gold. Noua publicație, alături de alte două titluri semnate de Alexandra Gold, Ora 12 și Selected Works, se vor găsi la East European Comic Con.

Reduceri consistente la standul Nemira

Nemira Comic ConNemira, principalul editor de SF și Fantasy din România, participă și în acest an la Comic Con. Reprezentații editurii le propun vizitatorilor să cunoască varianta literară a protagoniștilor faimoaselor serii Witcher, Outlander, Urzeala Tronurilor și Turnul întunecat. La standul editurii vor fi cele mai noi apariții science fiction și fantasy din colecția Nautilus: volumele 2 și 3 din Turnul Întunecat de Stephen King, Povestea lui Zoe de Joe Scalzi, Crucea de foc, partea a cincea din îndrăgita serie Outlander de Diana Gabaldon, și Vremea disprețului, a patra carte din seria WITCHER de Andrzej Sapkowski.

La reduceri speciale vor fi și Ready Player One, de Ernest Cline, ecranizat anul acesta în regia lui Steven Spielberg, Prințul spinilor, primul roman din Imperiul fărâmițat, de Mark Lawrence, seria Silozul, de Hugh Howey, trilogia Turbion, de Robert Charles Wilson și pachetul Urzeala Tronurilor (cu toate cele cinci romane în noul format paperback). Dintre cărțile clasice de science fiction nu vor lipsi Mâna stângă a întunericului, de Ursula K. Le Guin și Rendez-vous cu Rama, de Arthur C. Clarke.

Citește:  Mircea Mureșan, organizatorul Comic Con: ”Și eu am auzit că East European Comic Con este susținut de CIA”

Fanii Young Adult vor găsi la standul Nemira romanul Adunarea umbrelor, al doilea volum din seria Culorile magiei, de V.E. Schwab sau seria Regina roșie, de Victoria Aveyard, cu cel mai recent roman, Colivia regelui.

La standul editurii se vor găsi și cărțile autorilor români de SF, printre acestea, romanele Omnium de Florin Stanciu, Bacalaureat de Ovidiu Eftimie și Epoca inocenței de Adrian Mihălțianu.

cosplay comic conÎn afară de literatură, benzi desenate și actori de la Hollywood, la Comic Con va exista o întreagă zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariții în domeniu. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toți cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat. De altfel, printre invitații acestei ediții a Comic Con, se află cosplayeri din România, Bulgaria (foto) și Marea Britanie. Vor exista și quiz-uri, elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacțiuni cu expozanții și cu cei mai importanți creatori de content din mediul online. Toate acestea și multe altele fac din East European Comic Con 2018 cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, cosplay și jocuri video.

Facebook Comments