Două planșe cu Aventurile lui Tintin, extrase din albumul Coke en Stock, au fost adjudecate la prețul de 422.000 de dolari (364.000 de euro), sâmbătă, la Dallas, în SUA, a anunțat casa de licitații Heritage Auctions, citată de AFP.

TintinCele două desene de 35,2 x 50 cm, respectiv 30,7 x 47,7 cm, realizate în 1957 de caricaturistul belgian cunoscut sub numele de Hergé nu au atins totuși prețul estimat inițial între 720 000 și 960 000 dolari .

Purtătorul de cuvânt al Heritage Auctions, Eric Bradley, a declarat pentru AFP că desenele au fost cumpărate de un colecționar din Bruxelles care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Hergé, al cărui nume real a fost Georges Remi, era el însuși din Bruxelles, orașul în care se află, de asemenea, și domiciliul personajului său Tintin și care este adesea punctul de plecare al aventurilor sale.

Tintin Coke en StockCele două planșe vândute sâmbătă ilustrează pagina 58 a aventurilor tânărului reporter belgian din cel de-al 19-lea album al lui Hergé, cunoscut sub numele de Coke en stock și publicat pentru prima oară în 1958.

Seria Aventurile lui Tintin este una dintre cele mai populare benzi desenate europene din secolul al XX-lea, fiind tradusă în peste 80 limbi și vândută în peste 350 de milioane de copii.

Desenele lui Hergé apar rareori pe piață, deoarece artistul nu și-a vândut planșele originale. El le-a înstrăinat doar ocazional, dăruindu-le prietenilor, după cum au arătat reprezentanții Heritage Auctions.

La începutul acestei luni, o ilustrație din 1939 din albumul Sceptrul regelui Ottokar s-a vândut pentru mai mult de 600.000 de euro la o licitație din Paris. Însă prețul record pentru o pagină originală semnată Hergé a fost stabilit în 2014, când un desen datând din 1937  a fost vândut cu peste două milioane de euro.

Facebook Comments