Dark One se numește proiectul multimedia pe care îl dezvoltă Brandon Sanderson împreună cu FremantleMedia North America și Random House Studio. Proiectul redă povestea unui tânăr care are viziuni dintr-o altă realitate, o lume bizară și fantastică, viziuni despre care i se spune că sunt halucinații. Sanderson va trebui să gândească universul fantastic din Dark One pentru o serie de cărți, un roman grafic, o serie de televiziune și un podcast, notează Deadline.

Brandon Sanderson
Brandon Sanderson

“Sunt obișnuit să pictez în cuvinte”, a spus Sanderson în anunțul oficial. “Dark One s-a născut  când am putut să mă gândesc la el ca la un proiect pentru tehnologiile video actuale”, a adăugat el.

“Brandon Sanderson este un povestitor puternic și unul dintre cei mai admirați scriitori de fantasy din lume. Narațiunea din Dark One va examina rolurile duale pe care le luăm adesea în viață – abilitatea de a fi un salvator, dar și un distrugător”, a declarat Dante Di Loreto, reprezentantul FremantleMedia North America.

“Brandon Sanderson este unul dintre cei mai interesanți povestitori publicați de grupul Penguin Random House”, a declarat și Peter Gethers, vicepreședinte executiv și director general al Random House Studio. “Suntem încântați să colaborăm cu el pentru a crea una dintre lumile sale extraordinare, în premieră pentru televiziune”.

Dark OnePrimele două volume ale romanului grafic Dark One vor apărea în 2019 la Vault Comics, la scenariu contribuind, pe lângă Sanderson, scriitorii Jackson Lanzing  și Collin Kelly.

“Am fost un fan al lui Brandon Sanderson încă de la publicarea Mistborn, în 2006. Am devorat aproape tot ceea ce a publicat de atunci și nu am nicio teamă legată de viziunea creatorului de lumi Sanderson și asupra măiestriei sale ca povestitor. Vault este onorată să realizeze Dark One alături de Sanderson și sunt în măsură să promit cititorilor că le vom pune la dispoziție o carte captivantă și frumoasă”, a declarat editorul Damian Wassel de la Vault, citat de Bleedingcool.

Facebook Comments