World of WorcraftUn român care a lansat un atac informatic asupra serverelor californiene ale foarte popularului joc video World of Warcraft (WoW), pentru a se răzbuna în urma unei dispute pe care a avut-o cu un alt jucător de pe internet, a fost condamnat luni la un an de închisoare în Statele Unite, informează AFP, citată de Agerpres.

Călin Mateiaș, în vârstă de 38 de ani şi originar din București, a fost extrădat în Statele Unite după ce a inundat în 2010 serverele acestui joc video online cu un număr atât de mare de cereri de conectare, încât World of Warcraft a devenit inaccesibil pentru mii de alți jucători din lumea întreagă.

“Supărat pe un jucător cu care juca acest joc în mod regulat, acuzatul era hotărât să îi facă să piardă pe adversarii lui din jocul ‘WoW’ prin oprirea serverelor, pentru ca aceştia să nu mai poată să aibă acces la jocul online”, au scris procurorii în documentele depuse la un tribunal american.

“Faptele lui erau motivate de dorinţa puerilă de a câştiga acest joc şi de a-i vedea pe ceilalţi pierzând“, arată aceleași surse.

În februarie, Călin Mateiaș a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Los Angeles după ce a fost acuzat că a avariat în mod intenționat un calculator protejat. Luna trecută, el a plătit 30.000 de dolari companiei Blizzard Entertainment, editorul jocului video “World of Warcraft”.

În consecință, autoritățile americane au renunțat la judecarea românului într-un proces separat, deschis în statul Pennsylvania, în care Călin Mateiaș era acuzat de piraterie informatică.

Facebook Comments