REVISTA NAUTILUS / Stiri / „Falling Skies”, primele secvenţe

„Falling Skies”, primele secvenţe

Viorel Pîrligras • 9:05 - 30.12.2010 • 

Noul serial al lui Spielberg a căpătat un nume şi un chip, aşa cum puteţi vedea în clipul postat cu câteva zile în urmă pe site-ul „New York Post”:

http://www.nypost.com/p/blogs/popwrap/first_look_falling_skies_kIghKnO1lsw4tD8S72Ek0J

(http://www.youtube.com/watch?v=39eegoYnH9s)

Acţiunea filmului se petrece la şase luni după ce extratereştrii au distrus o mare parte a pământenilor. Scenariul, scris de Robert Rodat („Saving Private Ryan”) este centrat pe un grup uman care luptă împotriva invadatorilor. Episodul-pilot, prevăzut pentru lansare în vara anului 2011, se numeşte „Live and Learn” şi narează fuga unui personaj (Tom Mason interpretat de Noah Wyle), împreună cu cele două fiice ale sale, din faţa invaziei soldaţilor extratereştri în Boston. În periplul lor, vor scăpa de aeroglisoarele exotice şi de creaturile ce par o încrucişare dintre câini şi insecte şi vor găsi o tabără de refugiaţi. Supravieţuitorii se vor împărţi în grupuri de 300 de persoane, pentru a scăpa detecţiei extraterestre, capabilă să semnaleze doar grupuri mai mari de 500 de indivizi.

Tom Mason este ales ajutorul liderului unuia dintre aceste grupuri şi fug din statul Massachusetts pentru a găsi hrană. O scenă impresionantă se petrece într-un supermarket, unde o echipă mică formată din Tom şi fiica sa cea mare Hal se aprovizionează chiar în apropierea liniilor inamice. Deasupra oraşului, străinii construiesc o structură misterioasă şi masivă în formă de cub.
Filmul pare o prelungire la deja cunoscutul „War of the Worlds”, dar, ţinând cont că avem de-a face cu un serial, rezultatul poate fi neaşteptat. Produs de DreamWorks Television/Steven Spielberg pentru reţeaua de distribuţie prin cablu TNT, „Falling Skies” are în distribuţie, în afară de Noah Wyle, şi pe Drew Roy, Peter Shinkoda („Stargate SG-1”), Moon Bloodgood („Terminator Salvation”), Jessy Schram, Seychelle Gabriel şi Maxim Knight.

2770 vizualizari

Un comentariu

  1. E.B. spune:

    Mai bine se inspirau după seria de jocuri Resistance, parcă au mai multă substanță și dramatism în ele …

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.