REVISTA NAUTILUS / Stiri / The Age of Stupid

The Age of Stupid

Cristian Tamas • 14:46 - 31.10.2010 • 

Documentarul SF britanic „The Age of Stupid” ( în cadrul festivalului British Documentary, 4 octombrie – 20 decembrie) va putea fi vizionat  luni 1 noiembrie, de la ora 19.00, la Muzeul Ţăranului Român.

O ficţiune bine documentată, „The Age of Stupid” confruntă spectatorul cu posibilele consecinţe ale schimbărilor climatice. Aflat în viitor, trăind în lumea devastată a anului 2055, personajul principal, interpretat de actorul nominalizat la Oscar, Pete Postlethwaite, priveşte imagini ale lumii din 2008, întrebându-se de ce nu a fost oprit dezastrul atunci când încă se mai putea. Regizat de Franny Armstrong. Distribuţie: Pete Postlethwaite, Jeh Wadia, Alvin DuVernay.

Proiectul “Documentare britanice” a fost iniţiat de British Council România, în cadrul programului “New Work New Audiences”, şi urmăreşte familiarizarea publicului român cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie în 2009 şi 2008.

Proiectul constă într-o serie de 12 filme care vor fi difuzate în fiecare luni, la ora 19:00, între 4 octombrie şi 20 decembrie 2010. Proiecţiile vor avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Naţional al Ţăranului Român), Intrarea Monetăriei, nr.3.

Intrarea este liberă. Filmele sunt subtitrate în limba română.

1213 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.