REVISTA NAUTILUS / Stiri / Starcraft II

Starcraft II

Rudi Kvala • 18:24 - 26.07.2010 • 
, ,

Cu o întârziere de jumătate de an, marţi 27 iulie se va lansa jocul Starcraft II în mai multe ţări din lume printre care şi România. Starcraft II reprezintă un salt calitativ spre o nouă generaţie  a jocului Starcraft: grafică superioară, hărţi complexe, arme noi, armate mai mari plus un editor complex. Preţul din România este 229 lei pentru versiunea standard sau 429 lei pentru editia de colecţie. Aceasta din urmă conţine, printre altele, o carte de 176 de pagini despre joc, un DVD cu interviuri şi filmuleţe de prezentare precum şi un stick USB de 2 GB cu aspectul tăbliţei de identificare a eroului „terran” Jim Raynor.

Cerinţe minime pentru PC:

Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7  cu DirectX® 9.0c
2.6 GHz Pentium® IV sau echivalent AMD Athlon®
128 MB PCIe NVIDIA® GeForce® 6600 GT or ATI Radeon® 9800 PRO video card sau peste
12 GB liber pe HD
1 GB RAM (1.5 GB necesar pentru Windows Vista®/Windows® 7)
DVD-ROM drive
Broadband Internet
1024X720 rezoluţie minimă

Cerinţe recomandate

Windows Vista®/Windows® 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
2 GB RAM
512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX or ATI Radeon® HD 3870 sau peste

sursa: hotnews.ro, capital.ro

1791 vizualizari

4 Comentarii

 1. Engineered says:

  Ah, Starcraft 2. Jocul acesta mi-a amintit cât de mult au evoluat RTSurile în 11 ani. Am ajuns să avem milă de unități și să transformăm controlul asupra câmpului de bătălie într-o resursă(implicit capacitatea jucătorului de a gândi tactic). Am ajuns la AI care să elimine micromanagementul enervant, lăsându-l în loc pe cel delicios prin introducerea ideiilor de cover și de squad. Chiar și în cazurile în care nu s-a tacticizat, RTSul a căpătat o scală epică cum nu a fost atinsă în deceniile trecute decât în Total Anihilation. Până și experiența de single player s-a rafinat devenind în cazuri opționale un multiplayer scriptat.

  Nu zic că Starcraft 2 este un joc slab, poate puțin anacronic în unele apucături, dar îmi aduce aminte de un rece puternic, însă bătrân. Înafara atmosferei generale satisface deplin chiar și pe mine care mi-s fan de Relic.

 2. Ulfednar says:

  E distractiv, mai repede retro decat nu. Elementele de tactica sunt, in continuare, aproape absente, iar structura de misiuni este invechita (misiunea si unitatea noua). Atmosfera este reusita, iar misiunile nu sunt foarte repetitive, ceea ce-l face un joc distractiv, dar dupa 12 ani de la primu’ma asteptam la ceva mai modern.

  Pana una alta, Dawn of War ramane “bossul” RTSurilor.

 3. Ulfednar says:

  Revin cu o completare la comentariul anterior: jocul ca jocul, dar pauzele cinematice dintre misiuni sunt foarte reusite. Incep sa cred ca motivul pentru care cinematografia din ultima vreme arunca inspre noi doar filme de proasta calitate (opinie personala) este acela ca talentele care ar putea constitui “noua garda” de film de calitate s-au stabilit in industria de jocuri.

  Sa fie asa? http://www.youtube.com/watch?v=C_E83GfWM-A

 4. Rudi Kvala says:

  Interesanta observatia referitoare la relatia dintre calitatea filmelor SF din ultima vreme si industria de jocuri… Poate ca ar merita o abordare mai atenta. Va incumetati?

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.