REVISTA NAUTILUS / Stiri / Revista Nautilus în format digital mobil

Revista Nautilus în format digital mobil

Rudi Kvala • 9:51 - 29.11.2010 • 

Revista Nautilus este primul produs de presă din România lansat în formatele digitale .epub și .mobi, optimizate pentru dispozitive dedicate lecturii electronice (e-readere) și pentru dispozitive mobile (smartphone, tablete).

(mai multe detalii aici)

Începând de luna aceasta „Revista Nautilus” va avea şi o versiune digitală care va putea fi descărcată şi citită pe dispozitive mobile: în primul rând pe e-book-readere, dar şi pe iPad, iPhone sau orice al dispozitiv care „înţelege” unul din cele două formate disponibile – epub sau mobi.

Avantajul este evident, cel puţin pentru posesorii de e-book-readere: o lectură naturală şi mai uşoară decât de pe ecranul unui calculator. Fireşte, şi cei care vor citi revista (deocamdată) doar pe PC o vor putea face mult mai comod fie cu Adobe Digital Edition (pentru formatul epub) fie folosind, spre exemplu, Mobipocket Reader (pentru formatul mobi). Evident, aplicaţiile pentru PC care pot citi epub sau mobi sunt mult mai multe astfel încât cititorul îşi poate alege singur interfaţa de lectură.

Putem spune că de acum Revista Nautilus a devenit „portabilă”, ea putând fi preluată şi dusă oriunde doreşte cititorul. Ceea ce este echivalentul unei reviste… tipărite.

Deocamdată primul număr din „ediţia digitală” conţine versiunea online, dar pe viitor cele două ediţii, „digital” şi „online” vor avea unele diferenţe. Revista poate fi descărcată în format epub aici sau mobi aici.

Lectură plăcută…

1667 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.