REVISTA NAUTILUS / Stiri / Ray Bradbury a incetat din viata

Ray Bradbury a incetat din viata

Revista Nautilus • 20:25 - 06.06.2012 • 

Ray Bradbury a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani.

În afară de cele peste 50 de volume publicate, Ray Bradbury lasă ca moştenire o imagine şi un stil aparte în lumea SF. Cu o operă tradusă în întreaga lume şi ecranizată în câteva capodopere cinematografice, Ray Bradbury se aşează cuminte în panteonul titanilor SF din toate timpurile.

Modest şi retras în viaţa de zi cu zi, liric şi exuberant în scrierile sale, Bradbury a marcat profund şi pentru totdeauna genul SF, impunând o abordare pe cât de originală pe atât de greu de atins sau de urmat.

„Atunci când m-am născut, în 1920, automobilul abia avea 20 de ani iar televiziunea nu exista şi nici radioul. M-am născut la momentul potrivit ca să scriu despre toate aceste lucruri”, spunea Bradbury pentru New York Times Magazine în 2000.

De acum, cronicarul s-a retras pe Marte, pe veranda casei sale şi, de acolo, priveşte zâmbind spre planeta Pământ. Spre bătrâna lume care ticăie

1453 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.