REVISTA NAUTILUS / Stiri / Literatura si banda desenata

Literatura si banda desenata

Revista Nautilus • 10:33 - 31.08.2011 • 

Muzeul Benzii Desenate va avea un invitat special in luna septembrie : Jean Auquier, Directorul general al Centrului Belgian de Banda Desenata de la Bruxelles.
Jean Auquier va sustine pe data de 3 septembrie, la ora 16.00, o conferinta despre legatura dintre literatura si banda desenata si va anima, impreuna cu Dodo Nita, Presedintele Asociatiei Bedefililor din Romania, si Alexandru Ciubotariu, autorul proiectului Muzeul Benzii Desenate, o masa rotunda despre Centrul Belgian de Banda Desenata si rolul pe care acesta l-a jucat in initierea proiectul Muzeul Benzii Desenate. Delegata Valonia-Bruxelles, doamna Fabienne Reuter, va participa de asemenea la masa rotunda.
Directorul general al Centrului Belgian de Bande Desenata, Jean Auquier este jurnalist de profesie. A avut o o lunga activitate in domeniul presei scrise inainte de a fi asociat la crearea unui mare muzeu dedicat conservarii si promovarii benzii desenate (1989). Jean Auquier a curatoriat numeroase expozitii tematice de banda desenata si a semnat numeroase monografii de desenatori, expertiza sa in domeniu fiind recunoscuta pe plan international.
Jean Auquier a jucat un rol important in toate proiectele legate de banda desenata propuse de Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti de-a lungul anilor, inclusiv la realizarea primei editii a Salonului European de Banda Desenata de la Bucuresti in 2010, eveniment initiat de Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti si organizat sub egida Clusterului local EUNIC.
Prezenta lui Jean Auquier la Muzeul Benzii Desenate este sustinuta de Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti. Proiectul Muzeul Benzii Desenate est derulat de Institutul Cultural Romania si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC in Romania, al Centrului Belgian de Banda Desenata si in parteneriat cu Asociatia Bedefililor din Romania.
Mai multe informatii despre conferinta sustinuta de Jean Auquier si despre Muzeul Benzii Desenate sunt disponibile pe site-ul: www.muzeulbd.ro.
1219 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.