REVISTA NAUTILUS / Stiri / Japonia strică planurile lui Del Toro

Japonia strică planurile lui Del Toro

Rudi Kvala • 8:00 - 28.03.2011 • 
,

Ghinionul se pare că se ţine scai de regizorul Guillermo Del Toro. După eşecul filmărilor cu „The Hobbit”, acum s-a văzut în situaţia de a rescrie scenariul pentru „Pacific Rim” din cauza dezastrelor în Japonia. Legendary Pictures i-ar fi cerut regizorului să nu mai facă referire la Japonia în noul film. Nu este singurul neajuns. Del Toro abandonase proiectul lovecroftian „At the mountains of madness”, din cauza reticienţelor casei de filme producătoare – Universal -,  pentru a se consacra filmului „Pacific Rim”. Un proiect neaşteptat, ce s-a dovedit a fi foarte aproape, ca imagine, de dezastrele recente care au lovit Japonia: prezentat mai întâi ca un film cu monştri, „Pacific Rim” urmărea de fapt, personajele din două lumi diferite, unul situat în viitorul apropiat, la câţiva ani după ziua fatidică de noiembrie 2012, atunci când un monstru în stilul Godzilla distrugea oraşul Osaka, şi un altul îngropat adânc sub ocean, un loc dominat de monştri gigantici.
La doar câteva ore după anunţarea sinopsisului, Japonia a fost lovită de cel mai puternic cutremur din istoria sa, urmat de un tsunami devastator. Rezultatul a fost că bloggerii s-au arătat şocaţi de ideea unui astfel de film. Bloody Disgusting a anuţat că producătorii de la Legendary Pictures l-au rugat pe Guillermo Del Toro să nu facă referire la Japonia în film, şi, deci, să rescrie scenariul.

1003 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.