REVISTA NAUTILUS / Stiri / Guillermo del Toro se lansează în animaţie

Guillermo del Toro se lansează în animaţie

Viorel Pîrligras • 7:13 - 01.11.2010 • 

Guillermo Del Toro (“Hellboy – Eroul scăpat din Infern” – 2004 şi “Labirintul lui Pan” – 2006) nu pare să fi fost insensibil la farmecul „Almei”, un scurt-metraj animat regizat de spaniolul Rodrigo Blaas, animator care a lucrat la „Ice Age” şi la multe filme de la Pixar. Del Toro va lucra alături de Blaas, care îşi va face astfel debutul ca regizor de lung-metraj. Potrivit site-ului „The Hollywood Reporter”, animatorul ar fi fost numit chiar co-regizor al lui Guillermo Del Toro pentru alt proiect al său, „Trollhunters”. Cei doi par să se înţeleagă, iar când vedem „Alma”, înţelegem şi de ce: acest scurt-metraj de cinci minute, în ciuda aspectului său delicat, frizează mai degrabă latura întunecată şi înfricoşătoare a povestirilor fantastice pentru copii, ambianţă ce se potriveşte perfect universului lui Guillermo Del Toro.

Premiat în cadrul L.A. Shorts Fest, la Fantastic Fest şi Animacor – Festivalul Internaţional de Animaţie din Spania, filmuleţul poartă numele personajului principal: Alma, o fetiţă care este fascinată de o păpuşă care-i seamănă până la detaliu, dintr-o vitrină a unui magazin de jucării ciudat. Intrigată, fata nu poate rezista şi intră în magazinul care pare pustiu. Îşi dă seama prea târziu că este singură…

Vizionaţi acest frumos scurt-metraj integal aici:

697 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.