REVISTA NAUTILUS / Stiri / Expoziţie Eric Rückstühl

Expoziţie Eric Rückstühl

Viorel Pîrligras • 8:57 - 31.01.2011 • 

De joi, 3 februarie, până sâmbătă, 26 februarie 2011, Eric Rückstühl îşi va expune planşele originale din albumul său de bandă desenată „Castelul din Carpaţi”, la Galeria „Ciel Rouge” (strada Jean-Jacques Rousseau, nr. 62, Dijon). Desenatorul va fi prezent sâmbătă, 19 februarie, între orele 14 şi 19, special pentru a da dedicaţii pe cartea sa.

În Transilvania, în apropiere de Werst, se află Castelul din Carpaţi. De la plecarea ultimului dintre dregătorii săi, baronul von Goltz, castelul a fost abandonat. Există doar zvonuri ciudate şi legende nebuneşti care deţin sătenii departe de el.
Într-o zi însă, fumul se ridică din nou din turn. Plecaţi în recunoaştere, pădurarul Nic Deck şi doctorul Patak se confruntă cu evenimente supranaturale care seamănă teroare în rândul sătenilor! Tocmai atunci ajunge în sat contele Teleki. O simplă coincidenţă?
De la pierderea iubirii sale, cântăreaţa Stilla, Franz de Telek, demoralizat, călătoreşte neconsolat… Informat cu privire la peripeţiile lui Nic Deck şi ale doctorului Patak, el decide să viziteze castelul şi află că proprietarul e nimeni altul decât Baronul Rodolphe de Gortz, fostul său rival la inimqa Stillei! …
Iată preambului unicei lucrări a lui Jules Verne, care este anticipaţie. În „Castelul din Carpaţi”, Jules Verne nu doar popularizează o tehnică deja existentă în timpul său, ci creează televiziunea, care nu era încă ceea ce a devenit mai târziu, dar care era deja foarte aproape de ceea ce va fi în viitor: o virtualitate.

1007 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.