REVISTA NAUTILUS / Proza / Mica sirena

Mica sirena

klaus_mogensen • 11:03 - 02.06.2008 • 
, , , , , ,

– De ce vrei sa mergi Afara?, întreba sora mai mare a micutei sirene spatiale. Trebuie sa porti un costum special ca sa iesi. În afara de asta, e prea cald sa stai timp mai îndelungat la Soare, iar în partea Stelelor nu e nimic altceva decît frig si întuneric. Si poti nimeri în mijlocul Locuitorilor Planetei.
– Dar îmi place sa vad Stelele si Planeta, îsi sustinu cauza mica sirena. Iar pe Locuitorii Planetei îi gasesc foarte interesanti. Acestea fiind spuse, se împinse cu picioarele, astfel încît membrana umflata o facu sa pluteasca pe lînga sora ei. Se ondula spre ecluza dinspre Stele. Îi placea atît de mult sa zboare!
– Iata-te din nou, spuse batrînul care avea grija de costume. Stii ca tatal tau nu e de acord sa iesi Afara, da? – Dar stiu si ca tu nu ai sa-i spui, spuse mica sirena si îl saruta pe obraz.
Lua un costum din dulap si îl îmbraca. Pielea ei, neobisnuita cu tesatura, îi dadu fiori, ca întotdeauna.

Afara, Planeta îsi ridica fata pîna aproape de Aicea-Sus. Prima care i se înfatisa fu Noaptea, aprinsa de o multime de stele, mult mai apropiate si mai luminoase decît cele de pe cer. Apoi curata, albastra zi se îmbujora deasupra orizontului. Stelele, false sau adevarate, se stingeau în timp ce casca ei se adapta le lumina puternica.
Multa vreme mica sirena se multumi sa leneveasca si sa priveasca Planeta si stelele, ancorata de Aicea-Sus printr-un un cablu scurt. Apoi vazu un punct luminos care crestea si crestea, devenind si mai luminos: o nava se îndrepta spre Port, printre Soare si Stele, la egala distanta de ele. Îi urmari zborul, în timp ce aceasta se transforma într-un obiect aerodinamic, si astfel reusi sa vada meteoritul înainte de impactul cu nava; o linie punctata de explozii simultane se întindea dinspre infinit spre nava.
A fost o explozie de lumina, apoi nava îsi continua cursul, parînd nederanjata de coliziune. Foarte încet, se desparti în doua, fiecare dintre parti urmîndu-si drumul în directii diferite. Imediat, alte cîteva bucati mai mici devenira vizibile, pe cînd se apropiau unele de altele. Una dintre ele se îndrepta direct spre mica sirena, dar ea vazu ca aceasta avea sa treaca aproape de Aicea-Sus, dar nu mai aproape de cincizeci de metri, si sa se piarda în spatiu. Apoi vazu ca bucata plutitoare era, parea a fi, un costum de Locuitor al Planetei, intact.
Fara sa ezite, mica sirena se împinse în suprafata de Aicea-Sus si reusi sa-l apuce pe Locuitorul Planetei de picioare. Cablul se întinse si inertia îi aduse pe cei doi, într-un arc, înapoi Aicea-Sus.
Mica sirena îl examina repede pe Locuitorul Planetei. Costumul îi era întreg, iar rezerva de aer functionala. Locuitorul Planetei era iconstient si un strp de sînge îi curgea din nas. Dar era viu! Îl studie o vreme. Ce diferit era fata de barbatii de Aicea-Sus! Pielea îi era bronzata de soare, iar bratele îi erau subtiri si musculoase. Costumul îi era împartit în doua sub solduri, evidentiind lipsa membranei zburatoare. Era de departe cel mai fermecator barbat pe care îl vazuse vreodata.

Pages: 1 2 3

2961 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.