REVISTA NAUTILUS / BD / Neil Gaiman ilustrat de Maria şi Ileana Surducan

Neil Gaiman ilustrat de Maria şi Ileana Surducan

Dodo Nita • 22:24 - 01.07.2013 • 

Compania BlackBerry  şi Neil Gaiman au iniţiat un proiect interesant şi inedit, A Calendar of Tales.

A calendar of tales

Pentru fiecare lună a anului Gaiman  a inventat o povestire pe care fani din lumea întreagă  – talentaţi la desen – au ilustrat-o ulterior. Bineînteles, s-au primit sute de propuneri, inclusiv din România. Mai precis din Cluj, de la  tinerele şi talentatele surori graficiene Maria şi Ileana Surducan. Ilustraţia  Ilenei – pentru luna iulie –  a intrat la preselecţie, în timp ce desenul Mariei chiar a fost ales să ilustreze povestirea scrisă de  Gaiman pentru luna octombrie. Iată cum a comentat scriitorul englez ilustraţia Mariei:

“So many good ones – one of the longest of long lists – but this one grabbed my heart: simplicity and joy and colour and emotion, like an illustration from a beloved children’s book.”

Frumos exemplu de colaborare trans-frontalieră, şi încă o confirmare, dacă mai era nevoie, că limita talentului  românesc este infinitul.

Despre Ileana Surducan puteţi afla mai multe citind articolul meu “Două romane grafice”  apărut în februarie curent în revista Nautilus.

Maria Surducan s-a făcut remarcată mai ales în calitatea sa de ilustratoare de cărţi, iar cel mai nou volum ilustrat de ea este Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, apărut în acest an la editura Vellant.  Cu toate acestea, la toamnă va lansa un album de benzi desenate, Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur – prima BD din România finanţată princrowdfunding” (a se vedea mereledeaur.tumblr.com).

Reproducem mai jos desenele celor două talentate artiste românce. Celelalte le puteţi vedea accesand site-ul http://keepmoving.blackberry.com.

2007 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.