REVISTA NAUTILUS / BD / Benzi desenate de Adrian Chivu

Benzi desenate de Adrian Chivu

Dodo Nita • 14:15 - 03.08.2009 • 
, , ,

Adrian Chivu - Benzi DesenateBenzi desenate de Adrian Chivu
sau
Cum să cîştigi trei milioane de dolari în trei secunde

La cea mai nouă ediţie a tîrgului de carte Bookfest am cumpărat o carte proaspăt ieşită de sub tipar : Benzi desenate, autor Adrian Chivu, editura Curtea Veche, 2009.

E vorba de un scurt roman, scris în „cadre” de benzi desenate, în care personajele vorbesc fără să-şi mişte buzele şi gîndesc în „bule”. Personajul principal, naratorul, este în acelaşi timp şi „scritor de benzi desenate” şi acţiunea romanului se desfăşoară în două planuri, ambele BD. Unul povesteşte o secvenţă din viaţa naratorului şi a apropiaţilor săi, iar cel de-al doilea descrie „facerea” unei benzi desenate, care începe cu negrul Blackjack jefuind o bancă cu un „pistol de ciocolată de 9 mm”.

Personajele principale sînt inedite şi haioase: G, cel mai bun prieten al naratorului, încearcă de 14 ani, 3 luni şi 8 zile să facă dragoste cu prietena sa Me, fără succes, dar în schimb umblă cu cinci vagine artificiale în geantă şi are ca animal de companie un gîndac dolofan de Colorado; Mimona Alba, colegă de serviciu a naratorului, o femeie simpatică, dar nu prea curtată de bărbaţi, care ţine pe birou poza înrămată a peştisorului auriu din acvariul de acasă; domnul Gutter, şeful naratorului, care, de cînd soţia i se sinucisese dîndu-se cu capul de pereţi, înnebunise şi se transforma încet-încet în maimuţă isterică; Doctor Hot, un alt coleg al naratorului pe care acesta, la nervi, îl mototoleşte ca pe un ghemotoc de hîrtie şi-l aruncă pe geam; Oracolul, un pitic blond cu pielea verde-ghindă, care trăieşte chiar şi după ce naratorul îl taie în două cu toporişca; Gri, „un păduche de 27 de ani care se ocupa cu fotografia”; Eva, cea cu pielea albastru-marin; Kiki, fetiţa cu şase braţe, care merge întoarsă cu cheia etc etc.

V-aţi dat seama deci că toată povestea se desfaşoară într-un univers decalat, în care personajele sînt roboţi umanoizi, unii dintre ei „rebuturi” – modele dezmebrate şi aruncate la groapa de gunoi a oraşului, de unde erau recuperate de „maniaci” şi asamblate la loc.

Iar dacă vreţi să aflaţi cum se pot cîştiga trei milioane de dolari în trei secunde, nu vă rămîne decît să citiţi cartea.

(nu) va urma

1980 vizualizari

Un comentariu

  1. kyodnb says:

    Nu am stiu de ea pina acum :(..si era si ieftinica..

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.