REVISTA NAUTILUS / BD / Augustin Popescu – Maeştrii Inchizitori

Augustin Popescu – Maeştrii Inchizitori

Dodo Nita • 19:53 - 04.11.2015 • 

Nikolai copertaEditura franceză Soleil, înfiinţată în 1989, s-a afirmat încă de la început prin două linii directoare principale : promovarea cu obstinaţie a genului fantasy şi derivatelor sale şi promovarea tinerilor desenatori, francezi sau străini, într-o vreme în care majoritatea revistelor de benzi desenate franceze dispăruseră, iar acestor tineri autori le era din ce în ce mai greu să debuteze şi să se facă cunoscuţi.

Jean Luc Istin, desenator dar mai ales scenarist, este directorul mai multor colecţii din cadrul editurii. Cea mai nouă serie imaginată de el, Les Maîtres Inquisitors, spune poveste tărâmului Oscitan, la capătul unui război de 1000 de ani. Magii care conduc lumea crează o nouă inchiziţie, ce are însă rolul de a investiga furturile, crimele, malversaţiunile care s-au întâmplat în timpul marelui război.

Seria va avea 6 albume, cu apariţie trimestrială, scrise şi desenate fiecare de alţi autori, fiecare prezentând ancheta unui alt inchizitor.

Primul album, Obeyron, desenat de francezul Pierre-Denis Goux a apărut în luna martie a anului curent,   iar al doilea, Sasmael, desenat de italianul Paolo Deplano, a fost publicat în iunie.

Al treilea album al seriei, Nikolai, a apărut la sfîrşitul lunii octombrie şi este desenat de … românul Augustin Popescu.

Nikolai plansa

 

Nikolai este un maestru închizitor orb dar, împreună cu fidelul său elf Boldween, trebuie să ancheteze moartea unui servitor al Dragonului Albastru, fiinţa magică care a dat naştere fluviului sacru Ygdryl din ţinutul Oscitan.

“Întărit de experienţa căpătată în urma desenării albumelor Carnetele Secrete ale Vaticanului (volumul 1) şi Trandafirul şi Crucea (volumele 3-4-5), Augustin Popescu şi-a făurit un univers pictural care se potriveşte perfect cu cel al seriei actuale. Desenul său este profesionist, amestecând avantajos realismul cu violenţa şi magia, şi oferă instantanee sugestive. Personajele şi decorurile desenate de el se completează la perfecţiune pentru a crea un ansamblu remarcabil, subliniat de superbele culori ale Elodiei Jacquemoire » citim despre compatriotul nostru pe site-ul de informaţii şi analiză a benzii desenate franco-belgiene www.scenario.com.

La vârsta de 35 de ani Augustin Popescu are deja la activ 5 albume apărute la una dintre cele mai mari edituri de BD din Franţa, Soleil, şi este unul dintre rarii autori BD români care se poate mândri cu faptul că trăieşte din arta sa.

986 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.