REVISTA NAUTILUS / BD / 12 O’Clock – un roman grafic fantastic scris şi desenat de Alexandra Gold

12 O’Clock – un roman grafic fantastic scris şi desenat de Alexandra Gold

Dodo Nita • 17:49 - 06.03.2016 • 

Alexandra Gold

Alexandra Gold

« Ora 12 a sosit, omul negru a venit ! »…

De acest joc din copilărie îmi aduce aminte titlul incitant dar şi subiectul romanului grafic pe care Alexandra Gold îl propune de astăzi cititorilor revistei Nautilus.

Patru tineri englezi, Will, Ian, Matt şi Ray,prieteni pasionaţi de longboarding, sunt invitaţi de unchiul unuia dintre ei să-şi petreacă vacanţa de vară într-un orăşel din Ardeal. Dar Transilvania este ţara fantasticului prin excelenţă, aşa încât banala lor vacanţă se va transforma pe neaşteptate într-o călătorie în… timp.

Subiectul este incitant, iar desenul practicat de Alexandra este unul modern, expresiv, pe linia noului val european; bref, « 12 O`Clock » se anunţă a fi un roman grafic (va avea peste 100 de pagini) foarte interesant, destinat publicului de toate vârstele.

Conform propriilor sale mărturisiri, ideea acestei benzi desenate i-a fost inspirată tinerei autoare de documentarul Wild Carpathia, unde prințul Charles spunea lucruri atât de frumoase despre ţara noastră.

Alexandra Gold este pseudonimul artistic (« pen name”) pe care şi l-a ales o tânără din Braşov pentru a-şi semna creaţiile artistice. În vârstă de 29 de ani, Alexandra a absolvit Liceul de Artă din localitate, apoi Facultatea de Arte Decorative şi Design din Bucureşti.

Ca atâţia tineri artişti talentaţi de la noi, ea s-a făcut cunoscută mai ales în străinătate, mai precis în Statele Unite, unde a semnat coperţile şi ilustraţiile la câteva zeci de cărţi pentru copii apărute la diverse edituri.

Dar Alexandra Gold este pasionată de benzi desenate încă din copilărie aşa încât, atunci când şi-a consolidat un portofoliu cuprinzător de cărţi ilustrate, a revenit la pasiunea sa dintâi şi a debutat cu benzi desenate în paginile fanzinului Comics, în iarna 2014-2015.

Suflu şi Membre fantomă sunt scurte naraţiuni desenate, cu subiect SF, cu un puternic impact vizual, fiind desenate realist, după scenarii inedite, cu final neaşteptat.

Iar de astăzi artista demarează primul său roman grafic de amploare, care va apare în paginile virtuale ale revistei Nautilus, în ritm de 5 planşe pe lună. A se consuma fără moderaţie!

1136 vizualizari

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.