REVISTA NAUTILUS / Editoriale / Bookfest 2010

Bookfest 2010

Michael Haulica • 10:18 - 01.06.2010 • 

Mai sînt cîteva zile și  începe o nouă ediție a Tîrgului de Carte Bookfest. Vom repeta experiența alergării de la un stand la altul în căutarea noutăților, vom fi cu ochii-n paișpe să recunoaștem un autor sau altul, vom căuta pe net, pe bloguri programele de lansări pentru a participa la evenimente care nu se întîmplă în fiecare zi…

De fapt, ce ne aduce pe toți la Romexpo an de an? Cărțile? Autorii? Atmosfera? Sentimentul comunității iubitorilor de literatură care, măcar cu aceste ocazii nu par atît de puțini pe cît se străduiesc unii să ne convingă?

Literatura F&SF este o nișă a literaturii, iar publicul ei este, la rîndul lui, o subcomunitate din cea a iubitorilor de literatură. Cititorii de F&SF au ajuns să se cunoască între ei, o bună parte –să spun partea cea mai activă? – sînt prieteni virtuali (de pe bloguri), unii au devenit și în viața de zi cu zi.

Este o încîntare să-i vezi cum se adună (în ultima vreme sîmbăta, că editurile care publică F&SF au reușit să se înțeleagă între ele și să-și programeze evenimentele în aceeași zi, pentru a le face viața mai ușoară cititorilor) și trec, ca un val, de la un stand la altul, de la o lansare la alta, iar între acestea asaltează terasa/restaurantul pentru a sta la un pahar de vorbă cu autori, cu traducători, cu editori ale căror „isprăvi“ le urmăresc tot anul cu mare atenție.

Din cîte știu, la această  ediție a Bookfest nu vor fi atît de multe evenimente cum au fost, de pildă, la Gaudeamus 2009. Totuși vom putea participa la cîteva lansări – tot sîmbătă –, avînd ca subiect autori români și străini deopotrivă (cu avantajul că autorii români vor fi și ei de față).

Lansate sau nu, apărute special pentru acest eveniment sau nu, vom avea parte, la acest tîrg, de cărți semnate de Neil Gaiman, Naomi Novik, Arthur C. Clarke, Dan Simmons, Stephen King, Norman Spinrad, Brian Herbert & Kevin J. Anderson, Arkadi & Boris Strugațki, Charlaine Harris, Traci Harding, China Miéville, Ursula K. Le Guin, Guillermo del Toro, Mircea Opriță, Oana Stoica-Mujea, Oliviu Crâznic (debut), Bogdan Suceavă.

Să ne vedem sănătoși!

1469 vizualizari

2 Comentarii

  1. […] Michael Haulica – Bookfest 2010 […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.